Näin ratkaiset huulten herkän ihon ongelmat

Huulilla iho on herkkä eikä niissä ole suojaavaa kerrosta kuten muualla ihossa. Huulet ovat jatkuvasti paljaina, joten ne altistuvat muun muassa sään vaihtelulle ja kuivalle huoneilmalle. Ei siis mikään ihme, että huulten ongelmat ovat yleisiä! Onneksi useimmat niistä on ratkaistavissa helposti pienillä muutoksilla ja hyvällä hoidolla.

Kuivat huulet

Kuivat huulet tuntuvat ikäviltä! Erityisen kuivilta tuntuvat huulet voivat olla merkki nestehukasta. Sipaise huulillesi kosteuttavaa huulivoidetta, kuten Blistex Lip Infusions Nourish ja juo reilu lasillinen vettä.  Jos se ei auta, tarkista, että syöt riittävän monipuolisesti.

Rohtuneet huulet

Esimerkiksi kuivasta ilmasta, kylmyydestä tai auringonpaisteesta koville joutuneet huulet rohtuvat herkästi. Rohtuneille huulille kannattaa kokeilla välitöntä helpotusta tuovaa Blistex Lip Relief Creamia. Se imeytyy nopeasti, kosteuttaa syvältä ja rauhoittaa huulten ihon. Muista käyttää huulivoidetta säännöllisesti, jotta huulet pysyvät pehmeinä.

Epätasaiset huulet

Huulet voivat olla epätasaiset, vaikka ne eivät olisikaan erityisen kuivat. Epätasaiset huulet eivät näytä pehmeiltä ja huulimeikki ei pysy niillä kauniina. Onneksi ongelmaan on helppo ratkaisu! Kuori huulesi käyttäen esimerkiksi huulikuorinta-ainetta, pehmeää hammasharjaa tai sokeria. Viimeistele hoito sipaisemalla huulille suosikkivoidettasi ja lopputulos on kauniin tasainen.

Herkästi palavat huulet

Moni muistaa tarkistaa huulivoiteen aurinkosuojan kesällä, mutta huulten herkkä iho tarvitsee suojaa myös muina vuodenaikoina. Huulet eivät pääse vaatteiden suojaan, eikä niiden ihossa ole lainkaan luontaista suojaa auringolta. Huulet voivat palaa myös syksyllä ja erityisesti talvella, kun auringonsäteet heijastuvat lumihangesta. Suojaa huulesi ulkoillessasi esimerkiksi Blistex Protect Plus huulivoiteella, jonka suojakerroin on 30.