Näin pääset eroon huulirasvariippuvuudesta

Moni huultensa hoitoon panostava on varmasti kuullut varoituksia huulirasvariippuvuudesta, mutta todellisuudessa huulivoide itsessään ei koukuta. Huulivoiteen lisäilystä voi kuitenkin tulla tapa, jota toistetaan päivän mittaan ihan huomaamatta. Myös vääränlaisia tuotteita tulee käytettyä liikaa, koska ne eivät pureudu huulten todelliseen tarpeeseen.

Kokosimme vinkit, joiden avulla huulirasvakierrettä saa hillittyä:

1. Opettele pois tavasta lisätä liikaa huulivoidetta

Useimmiten huulirasvariippuvuus ei ole todellinen addiktio, vaan ennemminkin totuttu tapa. Jos huomaat lisääväsi huulivoidetta jatkuvasti, kokeile vaihtaa käyttämääsi tuotetta eri tavalla levitettävään. Jos käytössäsi on puikko, vaihda sormin levitettävään purkkivoiteeseen tai toisinpäin. Ole tietoisesti lisäämättä voidetta pitkin päivää ja koita keksiä käsillesi muuta tekemistä.

2. Vaihtele käyttämiäsi tuotteita

Vääränlaisilla tuotteilla hoidettu huulten kuivuus helpottaa vain hetkellisesti. Joskus huulet kaipaavat öljyjä ja joskus vain lisää kosteutta. Tilannetta helpottaa se, että käyttää paria huulivoidetta vaihdellen. Toinen voi olla kevyempi, mutta toiseksi vaihtoehdoksi kannattaa valita rasvainen voide, joka sisältää erilaisia öljyjä. Hyvät vaihtoehdot ovat esimerkiksi Blistex Classic Lip Protector ja Blistex Hemp&Shea.

3. Huolehdi kuivat huulet kuntoon

Huulivoide on useimmiten hyödyksi kuiville huulille. Jos tuntuu siltä, että pelkkä voide ei riitä huolehtimaan huulten hyvinvoinnista, on aika ottaa järeät aseet käyttöön. Aloita kuorimalla kuollut, kuiva iho sokerilla, pehmeällä hammasharjalla tai huulille tarkoitetulla kuorinta-aineella. Kuorinnan jälkeen voide pääsee vaikuttamaan suoraan iholle ja imeytyy paremmin. Kokeile vaikkapa Blistex Hemp&Acai -huulivoidetta. Se sisältää hamppuöljyä, joka rauhoittaa huulia sekä acai-uutetta, joka sen sijaan ravitsee huulia. Voit kokeilla myös lisätä pari tippaa luonnollista öljyä huulille ennen voidetta. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi oliivi- ja kookosöljy.

4. Vältä huulia ärsyttäviä aineita

Joissakin huulirasvoissa on aineita, jotka saattavat ärsyttää huulia. Ärsytys saa huulet tuntumaan kuivilta ja lisäämään huulivoidetta jatkuvasti. Tällöin kierteen saa katkaistua vaihtamalla huulivoidetta. Ärsytys voi johtua myös allergiasta, jolloin kannattaa koittaa toisenlaista huulivoidetta ja perehtyä tarkemmin eri vaihtoehtojen ainesosalistoihin. Jos oireet jatkuvat pahoina yli kuukauden, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.