Voi hyvin tammikuussa – vinkkejä alkuvuoteen

Tammikuu saattaa tuntua synkältä ja harmaalta joulukuun juhlien ja menojen jälkeen. Arjen paluu ja kolea sää eivät välttämättä inspiroi. Mutta mitä jos panostaisit omaan hyvinvointiin ja piristäisit oloa arjen pienillä, mutta positiivisilla jutuilla. Keskity hetkessä elämiseen ja kerää voimia uuteen vuoteen. Tässä parhaat vinkit sinulle!

Reippaile ulkona

Puuttuuko lumi?! No, ei se mitään. Lähde ulos kävelylle tai juoksulenkille metsään tai kokoa kaveriporukka tekojäälle luistelemaan. Raitis ilma virkistää mieltä ja kaiken lisäksi nukut paremmin, kun olet nauttinut ulkoilmasta. Viikonlopun metsäretkestä tulee entistä hauskempi, kun nappaat mukaan reppuun lämmintä juotavaa ja eväsleipiä.

Syö hyvin

Olet mitä syöt – totta! Monipuolisesta ruoasta saat tarvittavaa energiaa arjen haasteisiin. Esimerkiksi kauden kotimaisista juureksista, kalasta ja pakastemarjoista valmistat terveellistä ruokaa täynnä ravitsevia kuituja, rasvoja ja vitamiineja. Syö säännöllisesti ja muista myös aamupala! Helpon aamiaisen teet puurosta, johon lisäät paljon marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä tai siemeniä, niin saat hyvän startin päivään.

Panosta uneen

Vuoden pimeät päivät tuntuvat erityisen raskailta, jos uni jää liian lyhyeksi. Rentoudu ennen nukkumaan menoa ja mene esimerkiksi lämpimään kylpyyn, kuuntele rauhallista musiikkia, lue kirjaa tai kokeile vaikka rentotutumisharjoituksia. Vapaapäivinä voit hyvällä omallatunnolla ottaa päiväunet! Muista, että nukahdat parhaiten hiljaisessa, pimeässä ja viileässä huoneessa.

Löydä uusi harrastus

Tammikuu on täydellinen hetki aloittaa uusi harrastus! Haaveiletko tekeväsi jotain luovaa käsillä tai haluatko oppia uusia kieliä? Tutustu lähellä olevaan kurssitarjontaan ja kokeile jotain uutta. Harrastus on loistava keino stressin lievitykseen, se mahdollistaa hetken, jolloin saat tehdä juuri sitä mistä olet kiinnostunut, ja samalla sinulla on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin.

Hemmottele itseäsi

Arjen kiireiden vastapainoksi kannattaa panostaa hemmotteluun vapaapäivinä ja tehdä niitä asioita, jotka parantavat elämänlaatua. Mene ystäväsi kanssa pitkälle brunssille, tee spa omassa kylppärissä; sytytä kynttilöitä ja hemmottele ihoasi kuorivilla ja syväpuhdistavilla tuotteilla tai laiskottele sohvalla ja järjestä leffailta kavereiden kanssa. Tärkeintä on löytää se juttu, mikä saa sinut voimaan hyvin.

Blistex-tarina

Lue lisää

Lähetä palautetta

Lue lisää