Matkailu rasittaa huulia – Kosteuta, suojaa ja hoida myös matkalla

Kuiva ilma, vaihtelevat lämpötilat ja aurinko rasittavat huulia. Ei mikään ihme, jos huulesi ovat matkan jäljiltä kuivat tai rohtuneet! Oikeanlaisilla tuotteilla voit suojata ja kosteuttaa huuliasi. Nappaa siis matkatavarat mukaan ja Blistex laukkuun ennen lähtöä.

Lentokone ja tehokas ilmastointi kuivattavat

Lentokoneessa on todella kuiva ilma ja erityisesti pitkät lennot kuivattavat huulia. Ihanteellinen ilmankosteus on sisätiloissa noin 45 prosenttia, mutta lentokoneissa kosteus on usein vain noin 12 prosenttia! Huulivoide kannattaakin pakata käsimatkatavaroihin, jotta voit rasvata kiristävät huulet jo lennolla.

Ilman kuivuus vaivaa monesti myös matkakohteessa. Varsinkin lämpimissä turistikohteissa hotellit, ravintolat ja taksit ovat hyvin ilmastoituja. Vaikka viileä sisäilma virkistää, se on erittäin kuivaa ja kuivattaa myös huulia. Matkalla kannattaakin huolehtia huulten kosteutuksesta päivittäin ja pitää huulivoide koko ajan mukana.

Kylmyys, kuumuus, viima ja aurinko – apua!

Sään vaihtelu vaikuttaa huuliin nopeasti, koska huulesi ovat koko ajan esillä. Sekä kylmä että kuuma ilma ovat vahingoksi huulillesi ja viima kuivattaa. Huulet tuleekin suojata, olit sitten lähdössä lämpimään rantalomalle tai laskettelemaan Alpeille. Esimerkiksi Blistexin Protect Plus antaa suojan kuivuutta, kylmyyttä, kuumuutta ja viimaa vastaan.
Erityisesti aurinkoisissa kohteissa on hyvä muistaa aurinkosuoja myös huulille, jos oleilet ulkona. UV-säteet kuivattavat ja vanhentavat huulten ihoa. Huulet voivat myös palaa. Valitse huulivoide, jossa on korkea suojakerroin ja lisää sitä päivän mittaan. Esimerkiksi edellä mainitussa Blistexin Protect Plus -huulivoiteessa on SPF 30.

Blistex-tarina

Lue lisää

Lähetä palautetta

Lue lisää