Miten suojella huulia pakkasella? Tässä 5 helppoa niksiä!

Pakkanen, aurinko ja kuiva huoneilma on raju yhdistelmä huulille. Etenkin kun siinä ovat koossa pitkälti myös hyvän talviloman ainekset. Onkin hyvä muistaa, että pakkasen lisäksi huulia kuormittaa auringonpaiste, ja varmistaa, että huulivoiteessa on riittävä UV-suojakerroin.

21/07/2020

Jottei lomasi menisi halkeilleita huulia hoitaessa, paina seuraavat vinkit muistiisi:

  1. Kokeilepa paksumpaa ja suojaavampaa huulivoidetta ohuen ja useasti siveltävän sijaan. Tällaisia ovat mm. Blistex Medplus ja Daily Lip Conditioner, joissa kummassakin on suojakerroin 15 aurinkoa vastaan.
  2. Suojaa huulet viimalta ulkoillessa kaulaliinalla tai tuubihuivilla laskiessasi.
  3. Huolehdi B2-vitamiinin eli riboflaviinin saannista ruokavaliossasi. Sitä on runsaasti mm. lihassa ja lihatuotteissa, maksassa, viljavalmisteissa, vihanneksissa ja sienissä.
  4. Jos huulet pääsevät rohtumaan, älä yritä kuoria rohtumia pois hammasharjalla tai sokeripalalla (kuten joskus kuulee neuvottavan), vaan rauhoita niitä laittamalla yöksi Blistex Lip Relief Creamia, joka on syystäkin hangella viihtyvien kestosuosikki.
  5. Älä nuole huuliasi. Vaikka se hetkellisesti tuntuu auttavan, se vain pahentaa tilannetta etenkin pakkasella, kun ilma jäädyttää kosteuden.