5 vinkkiä huulten hoitoon

Huulten hoito on tärkeä osa kauneudenhoitoa. Hyvin hoidetut huulet tuntuvat ja näyttävät pehmeiltä sekä luovat hyvän pohjan huulimeikille. Jos haluat, että huulesi pysyvät kauniina ja tasaisina, kannattaa muistaa myös huulet kauneudenhoitorutiineissa. Kokosimme viisi vinkkiä, joiden avulla pidät huulesi kunnossa:

1. Puhdista myös huulesi

Muista puhdistaa huulet kasvojenpesun yhteydessä varsinkin, jos käytät meikkiä. Esimerkiksi huulipuna ja hammastahnan jämät huulilla saattavat kuivattaa niitä.

2. Huolehdi huulten kosteutuksesta

Huulilla ei ole samanlaista suojaavaa kerrosta kuin muualla ihossa. Jos huulesi ovat päässeet kuiviksi tai rohtumaan, käytä erityisen hoitavia huulivoiteita. Muuten riittää, että sipaiset hieman kevyttä huulivoidetta huulillesi esimerkiksi aamuin ja illoin.

3. Kuori huulesi

Kuori huulesi noin kerran viikossa. Kuollut ihosolukko poistuu, huulivoide imeytyy paremmin ja huulista tulee ihanan pehmeät ja tasaiset. Voit käyttää kuorintaan esimerkiksi sokeria, kosteaa froteepyyhettä tai pehmeää lasten hammasharjaa. Muista kuitenkin, että rohtuneita huulia ei pidä kuoria ennen kuin ne ovat taas kunnossa!

4. Suojaa huulesi

Huulesi ovat koko ajan paljaina ja näin ollen jatkuvasti alttiina sään vaihteluille. Tärkeintä on suojata huulet kesät talvet auringon UV-säteiltä käyttämällä huulivoidetta, jossa on SPF-kerroin. Myös kylmyys, kuumuus ja viima vahingoittavat huuliasi. Jos olet kylmässä tai kuumassa pitkään tai harrastat esimerkiksi laskettelua, polkupyöräilyä tai purjehtimista, suojaa huulesi vaikkapa Blistexin Protect Plussalla.

5. Syö monipuolisesti

Erilaiset vitamiininpuutokset näkyvät herkästi huulilla. Esimerkiksi B-ryhmän vitamiinien, erityisesti B2-vitamiinin puutos aiheuttaa huulten rohtumista, kuivumista ja kipeytymistä. Lisäksi A-, C- ja E-vitamiinit vaikuttavat ihoon ja näin ollen myös huuliin. Syö monipuolisesti eri värisiä vihanneksia ja hedelmiä sekä täysjyvää. Muista myös hyvät rasvat!

Blistex-tarina

Lue lisää

Lähetä palautetta

Lue lisää